PLANTE-PROFESORI
AL AMAZONIEI

Înțelepciunea milenară
a naturii

Indienii din Amazon nu au și nu au avut niciodată farmacii. Medicamentele lor cresc în junglă. Dar înainte de a descoperi care dintre plante vindecă rănile, care întărește sistemul imunitar și care este mortală, șamanii au parcurs un drum lung de încercare și eroare.

De-a lungul mileniului, ei au descoperit că multe plante nu numai că au un efect medical, ci oferă și noi cunoștințe, ajută la o privire diferită asupra propriei persoane și asupra lumii din jurul lor, promovează eliberarea mentală și energizează.

Astfel de plante se numesc „maestro”. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Ojé, Uchu Sanango, Toe, Ajo Sacha și, bineînțeles, Ayahuasca. Ei predau la nivel celular, extinzând conștiința. Iluminarea vine în vise și viziuni.

Interacțiunea cu plantele profesor nu este ușoară. Este necesar să respectați ritualuri străvechi, o dietă specială și să urmați cu strictețe recomandările unui șaman cu experiență. Abia atunci „maestrul” vă va oferi acces la cunoștințe secrete străvechi.
INIȚIERE ÎN
VINDECATORI
După ce treceți de ceremoniile Ayahuasca, veți putea fi inițiați în adevărați vindecători în cadrul antrenamentului VIP, unde Victor Alekseev, împreună cu șamanii, va conduce un ritual șamanic străvechi.
Interacțiunea cu plantele profesor este descrisă în detaliu în vegetalism, un sistem de credințe antice amazoniene. Pentru a invata de la plante si a vindeca cu ajutorul lor, este suficient sa inveti 2 postulate vegetale principale.

În primul rând, fiecare plantă profesor are propriul său spirit, propriul său geniu. Interacționând cu elevul la nivel celular, genetic și spiritual, el ajută să scape de afecțiuni și înzestrează înțelepciunea naturii. Curandero (cum îl numesc indienii amazonieni pe vindecător) poate dirija spiritul „maestrului” cu ajutorul icaro – cântece rituale speciale.

În al doilea rând, nu există vindecare din afară. Organismul este capabil să scape independent de boli și să se recupereze, dar numai în condiții favorabile. Toxinele și stresul blochează această posibilitate. Și de aceea multe plante profesorale sunt puternice detoxifiante. Mai mult decât atât, detoxifierea în vegetativism este de obicei înțeleasă mai larg decât în ​​medicina clasică.

„Maestrul” curăță nu numai corpul, ci și sufletul. Șamanii cred că plantele educatoare, dacă interacționează cu acestea în cadrul ritualurilor canonice, sunt capabile să ștergă niveluri întregi de karma, să purifice și să protejeze corpul de energia negativă și chiar să alunge spiritele rele. Subtilitățile ceremoniilor sunt cunoscute doar de curandero și sunt transmise din generație în generație.
REALIZAREA
INTEGRĂRI
O experiență de ceremonie Ayahuasca fără integrare nu are sens. Prin urmare, integrarea va fi realizată pentru dvs. personal de cel mai experimentat mentor - Victor Alekseev

CUM FUNCTIONEAZA
PLANTE-PROFESOR?

Cheia succesului este detoxifierea
fizică și psihică
Vindecătorul este, în funcție de sarcinile tale (tratament sau antrenament), cel care decide cu ce plante profesore sunt cele mai bune să interacționeze și cu ce dietă să urmeze înainte de ceremonie. Contrar stereotipurilor, nu numai ayahuasca necesită o pregătire specială. Pentru a obține cunoștințe și putere de la plante, va trebui să respectați tradițiile Amazonului.

TRATAMENT
CU PLANTE-PROFESORI

Cercetările științifice confirmă folosul
plantelor- profesori

Oamenii de știință au studiat unele tipuri de „maestru” și au confirmat eficacitatea acestora, de exemplu, în tratamentul depresiei clinice și al dependenței de droguri. Dar, în general, știința oficială preferă să nu observe practicile șamanilor. Ele nu sunt descrise în reviste științifice și nu sunt certificate. Interacționați cu plantele profesor pe propriul risc.

De asemenea, amintiți-vă că o retreat a plantelor profesorului nu este o pastilă miracolă. Tratamentul Maestro poate necesita respectarea pe termen lung la prescripțiile curandero. Acestea includ sfaturi cu privire la dietă și remedii pe bază de plante.

Doar acele plante profesorale cu care am avut norocul să interacționăm sunt descrise mai jos. Aceasta nu este o listă completă a „maeștrilor” amazonieni și nu pretindem a fi o descriere exhaustivă a proprietăților lor. Fotografiile au fost făcute de noi în junglă, unde au loc retreat vegetale.
CE ESTE
AYAHUASCA?
Am adunat maximum de informații despre „ayahuasca” pentru a vă familiariza pe deplin cu această băutură, atât din punct de vedere științific, cât și din punct de vedere spiritual.
Chiric Sanango
(Brunfelsia grandiflora)
Acest arbust, care crește până la 5 m înălțime și înflorește aproape tot timpul anului, poartă multe nume: Chiric Sanango, Manaka, Chiricaspi, Kiss-me-quick, Brunfelsia grandiflora. Și chiar mai multe proprietăți vindecătoare. Cu ajutorul său, Quechua tratează efectele mușcăturilor de șarpe, răcelii, febrei galbene, artritei, reumatismului și bolilor cu transmitere sexuală (de exemplu, sifilisul).

Aproape toate cele de mai sus se datorează scopoletinei găsite în Chiric Sanango. Acest compus organic a dovedit proprietăți antiinflamatorii, antifungice, analgezice, antibacteriene și antispastice și, de asemenea, previne mutațiile celulare, adică previne dezvoltarea tumorilor canceroase.

Dar șamanii apreciază Brunfelsia grandiflora și pentru capacitatea sa de a „deschide inima”, de a scăpa de emoțiile opresive, de a diagnostica boli și de a indica plantele care le pot vindeca. Din cele mai vechi timpuri, Quechua bea un decoct din această plantă pentru a obține înțelepciune, claritate de gândire, o sursă inepuizabilă de energie și, de asemenea, pentru a alunga spiritele rele și înainte de vânătoare, pentru noroc.

Astfel de proprietăți ale Chiric Sanango se datorează probabil unei combinații complexe de compuși organici, inclusiv ibogaina, voacangin, scopolamină, manasin, esculetin, brunfelsamidin și saponine. Unii șamani adaugă această plantă la ayahuasca.
Ojé
(Ficus insipida)
Fructele acestui arbore, ajungând la o înălțime de 40 m, nu au câștigat popularitate: din latină, numele „Ficus insipida” este tradus ca „smochin fără gust”. În junglă, doar maimuțele și pecarii (animale asemănătoare mistreților) le mănâncă. Dar sucul lăptos din trunchiul „smochinului sălbatic” este utilizat pe scară largă în medicina populară sud-americană (în primul rând ca antihelmintic) și în ritualurile șamanice.

Amate (un alt nume pentru această plantă) are un simbolism profund. La începutul căii de viață, este o viță de vie cățărătoare. Se atașează de un alt copac, îl sugrumă și în cele din urmă îl ucide. Apoi Ficus insipida devine un copac în sine, dar rămâne la fel de insidios ca întotdeauna. Sucul său lăptos, în ciuda proprietăților sale vindecătoare, este toxic. O supradoză poate fi fatală.

Maya-ii foloseau bastul (subcoarța) acestui copac pentru a scrie cărți, dintre care doar 4 coduri au ajuns la noi. Astăzi, șamanii percep dieta Ojé ca pe o pregătire pentru interacțiunea cu alte plante educatoare.
Uchu Sanango
(Tabernaemontana sananho)
Poporul Sekoya numește acest bonsai „baĩ su’u” și, înainte de a merge la vânătoare, unge nasul câinilor lor cu sucul fructelor sale. Potrivit acestora, Uchu Sanango - alias Lobo Sanango și Abuelo Sanango - accentuează simțul mirosului. Medicina populară din Amazon a găsit „Bunicul Sanango” și alte întrebuințări: este folosit ca agent antipiretic, diuretic, emetic și de vindecare. Dar unicitatea sa, desigur, nu este în asta.

Uchu Sanango este unul dintre principalii asistenți ai curandero-ului. Curăță și protejează corpul de energia negativă, de exemplu, în timpul ritualului de expulzare a spiritelor rele. Pentru o persoană obișnuită, „Bunicul Sanango” ameliorează afecțiunile fizice și psihice, dă echilibru emoțional, crește forța musculară și îmbunătățește memoria. Efectul persistă chiar și după încheierea dietei și se realizează prin viziuni, vise și intuiții.

O altă caracteristică uimitoare a acestui „maestro” este vindecarea dependențelor: tutun, alcool și chiar droguri. Acest lucru este posibil datorită curățării profunde la nivel celular și mental.
Ajo Sacha
(Mansoa alliacea)
„Usturoiul sălbatic” (așa este tradus Aja Sacha din limba quechua) are un gust și un miros pronunțat de usturoi, dar în mod surprinzător nu există legături de familie cu usturoiul cu care suntem obișnuiți (Allium Sativum). Indienii îl folosesc pentru a combate febra, febra și durerile de cap, precum și pentru a întări sistemul imunitar și pentru a purifica sângele.

Dar Ajo Sacha își dezvăluie adevăratul potențial doar în mâinile unui curandero experimentat. Se crede că „usturoiul sălbatic” alungă spiritele rele, curăță corpul, conștiința și subconștientul și, de asemenea, mărește determinarea, întărește voința și ascutește mintea. De aceea indienii folosesc rădăcinile și frunzele acestui „maestru” înainte de vânătoare.

De obicei, șamanii îl folosesc pe Ajo Sacha ca ajutor. De exemplu, ei îl adaugă la ayahuasca. Dar antrenamentul se poate desfășura fără ajutorul altui „maestru”. Deci, interacțiunea cu „usturoiul sălbatic” este recomandată în perioadele de tulburări severe ale vieții. Cu un suflet curat, este mai ușor să faci alegerea corectă.
Bobinsana
(Calliandra angustifolia)
Vindecătorii tribului indian Shipibo-Conibo folosesc fiecare parte a acestui copac iubitor de umezeală. Rădăcină - pentru cancerul de uter, pentru purificarea sângelui și ca contraceptiv. Scoarță - pentru edem (chiar și cu edem pulmonar), artrită și reumatism. Frunze și flori asemănătoare penelor - cu omiterea organelor interne (în special organele pelvine) și ca afrodisiac.

Șamanii prețuiesc Kori-Sacha (un alt nume pentru acest „maestro”, cunoscut și sub numele de Capabo, Korupi, Semein, Cigana, Yacu, Chipero, Quinilla Blanca și Yopoyo) pentru vise și viziuni colorate care învață o percepție subtilă a naturii, constanță, empatie. și sporește capacitatea de concentrare.

Spiritul acestei plante apare adesea ca un bătrân care calmează mintea și inima. Oamenii de știință explică acest efect prin faptul că conține alcaloizi harmala - la fel ca „creperul spiritual” Banisteriopsis caapi. Unii șamani îl adaugă la ayahuasca sau recomandă folosirea decocturilor și tincturilor din Bobinsana ca parte a dietei înainte de ceremonie.
Chacruna
(Psychotria viridis и Diplopterys cabrerana)
Chacruna are mai mult de două denumiri latine. Indienii Quechua au dat două plante diferite - psychotria green și chalipong - un singur nume. Nu sunt înrudite, dar ambele conțin triptamine și mai ales „molecula spiritului” DMT. De aceea frunzele de chacruna sunt o componentă esențială a ayahuasca.

Utilizarea „casnică” a chakrunei este foarte limitată. Indienii beau decoctul lui înainte de a vâna pentru a vedea animalele ascunse în junglă și cred că curăță intestinele și ameliorează migrenele. Șamanii, pe de altă parte, susțin că ritualul, care este însoțit de utilizarea unui decoct de chacruna, vă permite să vă protejați de vrăjitorie și să priviți în viitor.

În general, este acceptat faptul că ayahuasca este un decoct din „creperul spiritual” Banisteriopsis caapi. Dar chakruna nu joacă un rol auxiliar în ea. O parte semnificativă a efectelor vizuale (în primul rând viziuni) și a intuițiilor bruște sunt tocmai meritul ei. În quechua, „chaqruy” înseamnă „a amesteca”. Chakruna este rareori interacționat cu „singur”.
Mucura
(Petiveria alliacea)
Acest arbust mic (de până la 1 m înălțime), care se mai numește și Anamu, Apacin și Guine, are un mare potențial medicinal. Rădăcinile sale au un efect antibacterian, antiinflamator și imunomodulator dovedit. În plus, este un antioxidant puternic care este folosit pentru a trata și a preveni tumorile canceroase.

Spre deosebire de mulți alți „maestri”, acțiunea lui Mucura a fost studiată în detaliu de știința modernă. Deci, un experiment pe șobolani a arătat că interacțiunea cu această plantă stimulează activitatea creierului, sporind capacitatea de a învăța, precum și memoria pe termen scurt și pe termen lung.

Șamanii sunt convinși că Petiveria alliacea are o altă proprietate importantă: spiritul acestui „maestru” ameliorează anxietatea, ajută la depășirea depresiei și învață subtil respectul de sine.

Ca și Ajo Sacha, Anamu are un miros puternic de usturoi datorită conținutului său ridicat de sulf.
Toe
(Brugmansia suaveolens)
Nu se recomandă categoric să interacționați cu plantele profesor pe cont propriu, nu sub supravegherea unui șaman cu experiență. Dar în cazul lui Toe, este și mortal. Chiar și o ușoară supradoză de semințe și frunze de „trâmbițe ale îngerului” (cum o numesc localnicii Brugmansia suaveolens) este aproape garantată a fi fatală.

Dintre simptomele mai benigne, este de remarcat uscăciunea gurii, tahicardia, confuzia și paralizia musculară, inclusiv mușchiul ciliar al ochiului, care este plin de incapacitatea de a se concentra. Curanderos folosește Toe numai atunci când toate celelalte mijloace sunt neputincioase. De exemplu, în stadiile terminale ale bolilor incurabile.

Datorită conținutului său ridicat de scopalamină, hiosciamină și atripină, Brugmansia suaveolens este un halucinogen puternic. Interacționând cu acest „maestro”, elevul își pierde simțul realității. Viziunile lui sunt extrem de realiste. Sunt cazuri când o persoană, aflată într-o stare de somnambulism, și-a găsit drumul prin junglă în întuneric complet.
Uña de Gato
(Uncaria tormentoso)
Această viță și-a primit numele (Uña de Gato, sau Gheara pisicii, tradus ca „gheara pisicii”) datorită formei caracteristice a spinilor. Medicina modernă a popoarelor indigene din Amazon îl consideră un imunomodulator eficient, precum și principalul remediu pentru herpes și candidoza sistemică.

Pentru incași, această plantă era sacră și chiar mai versatilă. Cu ajutorul lui Uña de Gato, au fost tratate orice infecții virale, răceli, artrită, boli de piele și tensiune arterială scăzută. În plus, Uncaria tormentoso a fost folosită pentru a accelera vindecarea rănilor.

Șamanii sunt convinși că interacțiunea cu acest „maestro” dă puterea jaguarului, precum și elimină dezechilibrele fizice și mentale. Nici știința modernă nu a fost lăsată în afara Ghearei pisicii. Studiile arată că această plantă este capabilă să restabilească celulele după chimioterapie și să încetinească semnificativ dezvoltarea tumorilor canceroase.
Renaquilla
(Clusia rosea)
Această viță de vie este considerată principalul „maestro” pentru cuplurile care trec prin perioade dificile într-o relație. Se înfășoară atât de strâns în jurul copacului (dar, spre deosebire de Ficus insipida, nu îl ucide) încât devine una cu el. Prin urmare, botanicii timp de multe decenii l-au considerat în mod eronat un copac, nu o viță de vie.

Este această unitate consumatoare și iertătoare pe care o învață acest „maestru”. Oferă armonie relațiilor pe trei niveluri simultan: fizic, mental și spiritual. Și în plus, elimină problemele sistemului reproducător, în special, ajută să rămână însărcinată.

Indienii Shipibo-Conibo folosesc Renaquilla și în scopuri mai banale - pentru a trata fracturile, vânătăile, herniile, prolapsele și ca agent antiinflamator.
Ayahuasca
(Banisteriopsis caapi)
Aceasta este regina tuturor „maestrilor”, cunoscută și sub numele de „liana spiritelor”, „liana morților”, Yagé și Daime. Are și proprietăți medicinale: frunzele acestei plante sunt folosite pentru boli ale tractului gastrointestinal și ca antihelmintic. Dar Banisteriopsis caapi a câștigat faima mondială dintr-un motiv diferit. Această viță de vie este o componentă cheie a legendarului decoct de ayahuasca.

Știința modernă confirmă eficacitatea băuturii pe bază de ayahuasca în tratamentul depresiei rezistente la tratament. Iar indienii Quechua și mii de oameni care au trecut de ceremonie sunt convinși că Banisteriopsis caapi vă permite să intrați în contact cu morți și spirite ale naturii, să pătrundeți în viețile trecute și în alte dimensiuni, să vă părăsiți propriul corp, să dobândiți înțelepciunea natură și vindeca la nivel fizic și mental.

Oamenii de știință atribuie experiențe mistice după ce au luat ayahuasca combinației de DMT din chacruna și conținutului ridicat de harmină, harmalină și tetrahidroharmină din Banisteriopsis caapi, care sunt inhibitori reversibili ai monoaminooxidazei. Dar miracolul ayahuascai nu poate fi explicat prin formule chimice uscate. Trebuie doar experimentat.
RETREAT ÎN ECUADOR

CU VICTOR ALEKSEEV

Cea mai de neuitat călătorie din viața ta în adâncurile subconștientului tău

© Toate drepturile rezervate. 2023. VictorAlexeev.com
*Câștigurile și declarațiile privind veniturile făcute de Victor Alexeev și victoralexeev.com și agenții de publicitate/sponsorii acestora "American Academy of Hypnosis" sunt declarații aspiraționale doar ale potențialului dvs. de câștig. Aceste rezultate nu sunt tipice și rezultatele vor varia. Oamenii care nu muncesc din greu si renunta cu ușurință, obțin ZERO rezultate.Rezultatele de pe această pagină sunt rezultatele NOASTRE și din ani de testare.Nu putem garanta în nici un fel că veți obține rezultate similare.

Acest site nu face parte din site-ul Facebook sau din Facebook Inc. În plus, acest site NU este aprobat de Facebook în niciun fel. FACEBOOK este o marcă comercială a FACEBOOK, Inc.