CE ESTE
AYAHUASCA ?

Tot ce ai vrut să știi despre ayahuasca

Șamanii poporului Quechua din America de Sud au inventat o băutură cu adevărat fantastică numită ayahuasca. Acesta este un decoct de Banisteriopsis caapi liana combinat cu frunze de chacruna (Psychotria viridis), chaliponga (Diplopterys cabrerana) și/sau mapacho (Nicotiana Rustica). Cu toate acestea, fiecare șaman are adesea propria rețetă, incluzând uneori până la 20 de tipuri de plante care îmbunătățesc și completează efectul ingredientului principal - târâtoarele.

Să vorbim despre cum funcționează ayahuasca. La urma urmei, este un lucru - indienii Quechua, mulțumiți de aspectele iraționale ale fenomenului și pur și simplu se bucură de această oportunitate de a se cunoaște pe ei înșiși și lumea din jurul lor. Și este complet diferit - tu, o persoană de o civilizație complet diferită, obișnuită să te bazezi pe fapte și judecăți logice. Cu siguranță trebuie să înțelegeți principiul acțiunii. Deci, cum afectează ayahuasca organismul?

Acest decoct conține inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), a căror sarcină este de a încetini procesele fizico-chimice și fiziologice. Ei bine, monoaminoxidaza (MAO) este o enzimă ale cărei atribuții includ controlul nivelului de neurotransmițători care asigură interacțiunea celulelor nervoase, precum și afectarea gândirii, memoriei, atenției și dispoziției. De asemenea, este de remarcat tetrahidroharmina (THH) - un inhibitor natural selectiv al recaptării serotoninei (SSRI), care acționează ca unul dintre principalii neurotransmițători.
INIȚIERE ÎN
VINDECATORI
După ce treceți de ceremoniile Ayahuasca, veți putea fi inițiați în adevărați vindecători în cadrul antrenamentului VIP, unde Victor Alexseev, împreună cu șamanii, va conduce un ritual șamanic străvechi.
MAO este responsabil pentru descompunerea unui număr de substanțe psihoactive care intră în organism. Inclusiv - pentru descompunerea N-dimetiltriptaminei (DMT). Cheia succesului în ritualul de ayahuasca este de a aduce această substanță la creier înainte de a ajunge la MAO. Pentru a suspenda MAO, este nevoie de MAO. În ceea ce privește DMT, acestea au o structură foarte asemănătoare cu serotonina. Datorită acestui fapt, este capabil să influențeze receptorii serotoninei și, prin urmare, percepția timpului și a realității, dând halucinații vizuale și auditive.
Această tradiție este atât de adânc înrădăcinată în trecut încât este imposibil să se stabilească exact când a apărut. Rămășițele de preparate șamanice pe bază de ayahuasca găsite într-o peșteră din Bolivia indică o perioadă cuprinsă între secolele IX și XI. Cu toate acestea, există și teorii care sugerează utilizarea substanțelor psihedelice de către locuitorii Lumii Noi chiar înainte de epoca noastră.

Este greu de imaginat cum şamanii antici au descoperit reţeta de ayahuasca prin încercare şi eroare. Câte experimente nereușite au făcut înainte să vină cu o combinație de târâtor și chacruna. Mai ales în lumina faptului că nu cresc una lângă alta, deoarece vița de vie deprimă un astfel de vecin.

Cu toate acestea, acest mister bântuie doar reprezentanții moderni ai așa-numitei civilizații occidentale. Indienii înșiși sunt convinși că strămoșii lor au primit rețeta de la spirite înțelepte. Dar dacă scoți din paranteze legendele frumoase, atunci varianta cea mai probabilă este că inițial ayahuasca a fost preparată doar din viță de vie și abia atunci s-au gândit să folosească chacruna. Mai mult decât atât, unele triburi încă folosesc un decoct dintr-o singură liană.

Lumea veche a aflat despre ayahuasca în epoca marilor descoperiri geografice, de îndată ce piciorul unui alb a pus piciorul pe teritoriul Amazonului. Dar apoi decoctul de șamani indieni nu a câștigat prea multă popularitate, deoarece biserica
REALIZAREA
INTEGRĂRI
O experiență de ceremonie Ayahuasca fără integrare nu are sens. Prin urmare, integrarea va fi realizată pentru dvs. personal de cel mai experimentat mentor - Victor Alexeev

ISTORIE ȘI POPULARITATE
AYAHUASCA

Misterul descoperirii ayahuasca emotioneaza mintile oamenilor de stiinta
Și totuși, localnicii au păstrat tradiția străveche în ciuda eforturilor colonialiștilor. Și deja în secolul al XX-lea mai iluminat, știința sa ocupat serios de studiul ayahuasca. Părintele botanicii moderne, Richard Evans Schultes, a dat plantei un nume botanic și tot mai mulți oameni au început să fie interesați de un nou mod de a se cunoaște pe ei înșiși și lumea din jurul lor.

Astăzi, faima ayahuasca a depășit cu mult continentul sud-american. Nu numai că rămâne un atribut integral al credințelor popoarelor din Amazon, dar și-a ocupat un loc proeminent într-o serie de religii sincretice din întreaga lume, inclusiv Barquinha și Santo Daime.

CUM ESTE PREGĂTIT
AYAHUASCA?

Nu există o rețetă universală pentru ayahuasca
După cum știm deja, acest decoct are 2 ingrediente cheie: dimetiltriptamina și un inhibitor de monoaminoxidază. Sursa primului este cel mai adesea frunzele de scoarță de chacruna, amiruki, chalipong sau mimosa hostilis. Pentru IMAO, desigur, „liana spiritelor” Banisteriopsis caapi este responsabilă.

Încă o dată, nu există o rețetă universală. Fiecare șaman își petrece mulți ani din viață studiind efectele ayahuasca și testând noi combinații. Prin urmare, eficacitatea băuturii este afectată nu numai de materiile prime, ci și de priceperea persoanei în mâinile căreia s-a dovedit.

Dar dacă luăm rețeta medie, atunci procesul de preparare a ayahuasca este cam așa:
1. Liana este zdrobită cu un ciocan special de lemn.
2. Chipsurile rezultate se fierb la foc moderat până când apa fierbe. De obicei, în 2-3 ore.
3. Frunzele de Chacruna se fierb și ele fără a fi aduse la fierbere puternic.
4. Ambele decocturi sunt filtrate la o stare transparentă. De cel puțin 4-5 ori. Nu se amestecă.
5. Părțile rămase ale plantelor după filtrare sunt din nou fierte și filtrate. Și apoi o repetă din nou.
6. Fiecare decoct se toarnă în recipientul său în cantitate de 3 porții și se trimite la frigider peste noapte.
7. A doua zi, decocturile sunt parcate, fără a le lăsa să fiarbă. După o altă strecurare, lichidele se amestecă. Și în ajunul ceremoniei, băutura este încălzită.
UACHUM SAU
SAN PEDRO
Ceremonia Uachuma este una dintre modalitățile de a te cunoaște pe sine prin sinceritate, iubire necondiționată pentru sine, prin acceptarea și înțelegerea despre sine și lumea pe care o creează o persoană.
Unii șamani fierb inițial lianele împreună cu chakruna sau alte plante. Dar ceea ce nu permit niciodată este prepararea unei băuturi în vase de teflon sau de aluminiu. La urma urmei, corodează aceste materiale, drept urmare completează compoziția băuturii cu substanțe toxice. Ca, de exemplu, sărurile de aluminiu. Prin urmare, ustensilele potrivite pentru gătit sunt din oțel inoxidabil.
Nu contează dacă cauți iluminare spirituală sau un efect terapeutic din ritualul ayahuasca. În orice caz, necesită o pregătire atentă, care implică curățarea maximă a organismului. Trebuie să urmați o dietă timp de cel puțin 3 zile înainte de a bea ayahuasca. În mod ideal, sunt necesare 2-4 săptămâni de restricții înainte și aceeași cantitate după. Și cu 12 ore înainte de ritual, ar trebui să postești.

Care este dieta? Va trebui să excludeți carnea (cu excepția puiului), precum și cea grasă, prăjită, sărată, acru, picant și dulce. De asemenea, va trebui să renunți la alcool. Dar, mai presus de toate, sunt interzise alimentele bogate în tiramină: conserve, murături, ciocolată, nuci, avocado, brânză albastră.

Tiramina este o substanta care, in combinatie cu componentele ayahuascai, poate cauza o intreaga lista de probleme in organism. Aceasta este o durere de cap și hipertensiune arterială și tahicardie și, în cele din urmă, pierderea clarității conștienței. În mod normal, monoaminoxidaza neutralizează tiramina în organism. Dar inhibitorii din ayahuasca neutralizează MAO în sine, așa că dieta rămâne singura modalitate de a scăpa de tiramină.
PREGATIRI PENTRU
PROGRAM
Pentru a obține efectul maxim din participarea la Life Retreat cu Victor Alexeev, trebuie să vă pregătiți corespunzător. Am pregătit instrucțiuni detaliate pentru tine.

PREPARARE ALIMENTARĂ
LA CEREMONIE

Luați-o foarte în serios

CUM FUNCTIONEAZA
CEREMONIA AYAHUASCA?

Ritualul în sine este cel mai adesea efectuat seara
Centrele de Life Retreat sunt de obicei situate departe de civilizație. Ayahuasca își are originea în sate mici din pădure tropicală, nu în zone metropolitane poluate zgomotoase și nu există niciun motiv pentru a schimba această tradiție. La urma urmei, agitația junglei urbane nu are nimic de-a face cu o cunoaștere măsurată a sinelui și a lumii din jur.

Unii șamani adună grupuri de până la 30 de persoane. Dar, în mod ideal, numărul de participanți la ceremonie nu ar trebui să depășească 10. Astfel, mentorul poate dedica timp tuturor. Inclusiv cu o zi înainte, când toată lumea meditează și, de asemenea, vorbește despre problemele și obiectivele pe care doresc să le atingă.

Momentul optim al zilei pentru ceremonie este seara, iar locul ideal este o maloka (colibă). De obicei, șamanul începe ritualul după apusul soarelui. În primul rând, el folosește vrăji speciale pentru a proteja toți participanții și numai după aceea îi permite să bea ayahuasca, controlând procesul.

Instructorul calculează doza pentru fiecare în parte. Depinde de datele fizice ale unei persoane, de puterea sănătății sale și de obiectivele pe care le urmărește. Desigur, un rol important îl joacă și dacă aceasta este prima ceremonie pentru participant sau dacă are deja o astfel de experiență în spate.

Șamanul nu numai că îi controlează pe alții, dar bea și el însuși o doză din decoct. Dacă dintr-o dată băutura nu a funcționat pe cineva, șamanul îi oferă acestui participant o porție suplimentară.
INTERZIS
SUBSTANȚE
Luați în serios aceste informații. Urmând aceste restricții simple, participarea dvs. la programul Life Retreat va face confortabilă și complet sigură.
Ayahuasca incepe sa actioneze la 30-60 de minute dupa ingestie. Ei petrec acest timp în mod util: se gândesc, discută probleme importante între ei și fumează smog (mapacho).

Fiți pregătiți pentru faptul că ayahuasca provoacă greață pentru mulți. Mai mult, șamanii sfătuiesc să nu caute căi ușoare, ci să rețină vărsăturile cât mai mult posibil pentru a spori senzațiile din timpul călătoriei. Deoarece greața în timpul ceremoniei este obișnuită, tuturor participanților li se oferă găleți sau lighene și șervețele. Toaleta, desigur, ar trebui să fie, de asemenea, la câțiva pași.

Acțiunea ayahuasca durează 4 ore. Uneori mai mult. Când șamanul observă că efectul s-a slăbit semnificativ, el încheie ceremonia. Adică, ritualul, de regulă, începând cu ora 22, se termină la 2-3. În plus, totul depinde de dorința și condiția participanților: cineva comunică cu ceilalți, cineva se retreat și se relaxează
Inutil să spun că șamanul este alfa și omega a întregului ritual? Calitatea băuturii, acuratețea dozei, corectitudinea pregătirii morale și fizice a participanților - toate acestea și multe altele depind în primul rând de calificările sale.

Șamanul controlează cu atenție toate aspectele ceremoniei. După ce a creat un mediu pașnic universal, el face și ajustări în conformitate cu obiectivele participanților. Instrumentul său principal în această chestiune sunt senzațiile olfactive și auditive. Prin urmare, un mentor experimentat alege întotdeauna în mod responsabil cu ce sunete și arome să-și înconjoare secțiile.

Dacă totul este clar cu mirosuri, atunci merită să vă concentrați mai detaliat asupra sunetelor. Șamanul nu numai că comunică cu participanții și îi ghidează cu sfaturile sale pe calea cea bună. În arsenalul său, există și vrăji speciale, cântece tradiționale ikaro, precum și zdrăngănitul muzical al shakapei.

Un șaman cu experiență vede întotdeauna care dintre participanți are nevoie de însoțire și îndrumare și cine ar trebui lăsat singur cu viziunile sale. Al doilea se întâmplă mult mai des, deoarece esența ayahuascai este să faci față singur experiențele tale și, prin urmare, să câștigi o experiență neprețuită.

Nu este recomandat să bei ayahuasca fără un mentor. Puteți fie să vă pierdeți timpul, energia și banii, fie, mai rău, să intrați în necazuri.
V-am pregătit un program interesant și bogat. Va fi cea mai de neuitat călătorie din viața ta în adâncurile subconștientului tău.

SHAMAN - RELEVATE
FATA CEREMONIEI

Șamanul decide cum va decurge ceremonia
STRUCTURA
PROGRAME
Mulți șamani sunt reprezentanți ai dinastiilor profesionale, iar strămoșii lor au îndeplinit astfel de ritualuri cu decenii și chiar sute de ani în urmă. Pentru a deveni un adevărat maestru (cum se numesc în mod obișnuit), ei urmează un antrenament timp de 20 de ani. Gândește-te doar la acest număr!

Inutil să spun că, în cazul „șamanilor” care au primit acest titlu în câțiva ani, nu se poate pune problema vreunei calificări? Dar profanele nu sunt cele mai mari pericole care te așteaptă. Și mai rău sunt așa-numiții bruhos (vrăjitori), care, conform șamanilor adevărați, efectuează ceremonii doar pentru a fura energie spirituală de la ceilalți.

AYAHUASCA AFARA
PATRIA ISTORICĂ

A devenit interesată de țările europene și nord-americane
Studiul activ al ayahuasca în prima jumătate a secolului al XX-lea a dus la popularizarea sa la nivel mondial în al doilea. Era interesată în special de țările europene și nord-americane. Ceea ce, desigur, nu putea trece neobservat de autorități.

Unul dintre cele mai proeminente cauze din instanță datează din 2001, când Biserica Santo Daime, ai cărei membri au luat ayahuasca ca parte a practicii lor religioase, a intrat în centrul atenției. Autoritățile au deschis un dosar penal împotriva conducerii bisericii. Se presupune că pentru distribuirea DMT.

Dar acuzarea nu a reușit să dovedească vătămarea cauzată de ayahuasca, iar instanța i-a achitat pe conducătorii bisericii. S-a decis că este un drept la libertatea religioasă, garantat de articolul 9 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Acesta a fost impulsul nu numai pentru utilizarea gratuită a acestei băuturi în cadrul ritualurilor religioase, ci și pentru crearea analogilor ei.
INIȚIERE ÎN
VINDECATORI
După ce treceți de ceremoniile Ayahuasca, veți putea fi inițiați în adevărați vindecători în cadrul antrenamentului VIP, unde Victor Alexeev, împreună cu șamanii, va conduce un ritual șamanic străvechi.
Cererea de ayahuasca crește în fiecare zi, dar nu toată lumea are ocazia să meargă în America de Sud. Și în afara ei, „târâtoarea spiritelor” nu crește. Prin urmare, în diferite părți ale lumii, pasionații au început să experimenteze pentru a-și crea propriile băuturi, care dau cheia cunoașterii lor și a lumii din jurul lor. Chiar și în America de Sud însăși, liana Banisteriopsis caapi se încearcă uneori să fie înlocuită cu alte plante care conțin substanțe similare.

Pe alte continente se găsesc și astfel de analogi. De exemplu, viță de vie de bivoliță (Acacia phlebophylla) și viță de vie maidenhair (Acacia maidenii), populare printre iubitorii de ayahuasca din Australia. În Orientul Mijlociu, principala sursă de IMAO este harmala comună (Peganum harmala). Floarea pasiunii (Passíflōra) crește în Asia, Mediterana și Madagascar.

Desigur, nici farmaciștii nu au stat deoparte și au oferit un analog artificial. Combinând inhibitorii sintetici de monoaminoxidază și dimetiltriptamina, au obținut farmacocuasca, care a câștigat și o oarecare popularitate.
REALIZAREA
INTEGRĂRI
O experiență de ceremonie Ayahuasca fără integrare nu are sens. Prin urmare, integrarea va fi realizată pentru dvs. personal de cel mai experimentat mentor - Victor Alexeev

ANALOGII
AYAHUASCA

În afara Amazonului, „liana spiritelor” nu crește

EFECTELE AYAHUASCA
FIZIOLOGIC

Ayahuasca ameliorează iritabilitatea și oferă o senzație de relaxare
Ayahuasca are un efect complex asupra organismului. Și totuși, merită evidențiate cel puțin 3 aspecte principale:

Creșterea presiunii. Ca urmare, ritmul cardiac crește și sarcina asupra sistemului cardiovascular în ansamblu crește. Prin urmare, persoanele cu boli relevante pot lua parte la ceremonie numai după consultarea unui medic.

Curatare. Așa poți traduce cuvântul „la purga”, care se referă la o stare specială după ce ai luat ayahuasca. Provoacă vărsături și, în unele cazuri, diaree. Motivul pentru aceasta este efectul antihelmintic al harmalei, care elimină organismul de diferiți paraziți.

Sedare. Ayahuasca se cufundă într-o stare de relaxare, eliminând senzațiile de entuziasm și iritație. Aceasta este o garanție indispensabilă a unei stări speciale care deschide accesul la noi niveluri de cunoaștere a sinelui și a lumii înconjurătoare.

Este imposibil să nu spunem despre rezultatele letale după utilizarea ayahuasca. Da, se întâmplă. Dar din cauza băuturii în sine, niciodată. Astfel de cazuri tragice sunt întotdeauna provocate de unul dintre cele 2 motive: neglijarea bolilor cronice sau aportul de substanțe interzise în ajunul ceremoniei. Astfel, bărbatul însuși s-a dovedit a fi fierarul propriei nenorociri.
INIȚIERE ÎN
VINDECATORI
După ce treceți de ceremoniile Ayahuasca, veți putea fi inițiați în adevărați vindecători în cadrul antrenamentului VIP, unde Victor Alexseev, împreună cu șamanii, va conduce un ritual șamanic străvechi.
Dacă nu țineți cont de cazurile de ingerare de alimente interzise, ​​medicamente și alte substanțe în ajunul ceremoniei, atunci nu există consecințe negative pe termen lung din cauza ayahuasca. Dar există efecte temporare:
distonie vegetovasculară;
tremor;
transpiraţie;
ameţeală;
creșterea temperaturii corpului;
spasme musculare;
disfuncție motorie.
După cum știți deja, ayahuasca începe să acționeze în jumătate de oră sau la o oră după administrare. Cât de repede se întâmplă acest lucru depinde de concentrația de DMT din băutură. Vârful călătoriei are loc la 1,5-2 ore după începere, deoarece în acest moment conținutul de DMT din sânge atinge limita. Ei bine, acțiunea se încheie după aproximativ 4 ore.

De regulă, senzațiile inițiale la nivel fiziologic îi sperie pe participanți. La urma urmei, împreună cu greața, poate fi o senzație de arsură în stomac și o schimbare vizibilă a sensibilității pielii. Dar există aspecte mai semnificative:

Halucinații vizuale. Un atribut aproape obligatoriu al ritualului. Luminozitatea, profunzimea și frecvența viziunilor sunt modificabile. Este ca un roller coaster. Mai mult, halucinațiile vizitează o persoană, indiferent dacă are ochii închiși sau deschiși.

Creșterea sensibilității auzului.Urechile tale vor putea prinde ceea ce ți-a fost ascuns anterior. Și cu cât doza este mai solidă, cu atât sunt mai clare toate aceste sunete în jur.

Amplificarea emoțiilor. Puteți experimenta o întreagă gamă de sentimente, uneori destul de contradictorii. Un cocktail poate include bucurie în pragul euforiei și tristeții, fericire și frică, surpriză și milă, precum și un sentiment de unitate cu întreaga lume.
REALIZAREA
INTEGRĂRI
O experiență de ceremonie Ayahuasca fără integrare nu are sens. Prin urmare, integrarea va fi realizată pentru dvs. personal de cel mai experimentat mentor - Victor Alexeev

EFECTELE AYAHUASCA
PSIHOLOGIC

Emoțiile sunt sporite, mai ales la doze mari
Schimbarea percepției asupra mediului. Ayahuasca accelerează semnificativ gândirea. Aceasta este calea către concentrarea completă asupra gândurilor, experiențelor și senzațiilor tale. Acesta este singurul mod de a vă recunoaște problemele și de a găsi modalități de a le rezolva.

Dintre efectele posibile, este de remarcat și un sentiment de izolare față de propriul corp, o schimbare a stimei de sine, o percepție diferită a timpului și uneori chiar și tulburări emoționale de scurtă durată.
ASPECT
FARMACOLOGIC

Ayahuasca afectează părțile creierului responsabile de emoții

Amintiți-vă că ingredientele active cheie din ayahuasca sunt inhibitorii de dimetiltriptamina și monoaminoxidază. Aceasta este o combinație foarte importantă, deoarece IMAO promovează în mod activ absorbția eficientă a DMT. Harmina, harmalina și tetrahidroharmina joacă, de asemenea, un rol important - alcaloizii care leagă monoaminoxidaza, dar nu provoacă reacții chimice ireversibile în organism.

Deoarece diferiți șamani folosesc rețete diferite, concentrația fiecăruia dintre acești alcaloizi poate varia semnificativ. Și totuși există intervale acceptabile. Deci, 100 ml de băutură pot conține:
tetrahidroharmină - 21-67 mg;
гармина — 37–83 мг;
harmină - 37-83 mg;
dimetiltriptamina - 31-73 mg.

Prin controlul activității serotoninei, ayahuasca afectează părțile creierului responsabile de emoții și introspecție. Mai precis, DMT afectează receptorul serotoninei 5-HT2A și, prin urmare, reduce activitatea zonelor din cortexul cerebral responsabile cu vederea și luarea deciziilor.

IMAO, la rândul lor, vizează receptorii dopaminergici. De fapt, aceștia preiau controlul asupra sistemului dopaminergic, care este responsabil pentru activitatea motrică, emoții și motivație.
INTERZIS
SUBSTANȚE
Luați în serios aceste informații. Urmând aceste restricții simple, participarea dvs. la programul Life Retreat va face confortabilă și complet sigură.
Sub cea mai strictă interdicție se află antidepresivele precum ISRS (inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei), deoarece ayahuasca afectează cantitatea acestei substanțe din organism. Amestecarea DMT și ISRS este plină de apariția unui sindrom serotoninergic mortal, astfel încât administrarea unor astfel de antidepresive este contraindicată timp de o săptămână și, de preferință, chiar două înainte de a bea.

În plus, în ajunul ceremoniei, ar trebui să evitați următoarea listă de substanțe:

medicamente antihipertensive pentru scăderea tensiunii arteriale;
medicamente pentru a scăpa de excesul de greutate;
remedii pentru raceala, bronsita, astm si alte boli similare;
orice medicamente în numele cărora vedeți literele DXM, DM, DX și Tuss;
medicamente care reduc activitatea sistemului nervos central, de la antidepresive la barbiturice;
vasodilatatoare care dilată vasele de sânge;
antipsihotice și neuroleptice;
analgezice opioide psihotrope;
amfetamina, efedrina, opiaceele, marijuana si cocaina;
alcool;
cofeină.
STRUCTURA
PROGRAME
V-am pregătit un program interesant și bogat. Va fi cea mai de neuitat călătorie din viața ta în adâncurile subconștientului tău.
COMPATIBILITATEA
MEDICAMENTELOR

Ayahuasca nu este compatibilă
cu multe medicamente

UTILIZARE
TERAPEUTICĂ

Ayahuasca face față și depresiei, chiar și cu formele sale severe

Unul dintre principalele efecte ale folosirii ayahuasca este o crestere a concentratiei de serotonina din organism. Dar tocmai cu deficiența „hormonului fericirii” cercetătorii asociază alcoolismul, dependența de droguri, depresia, hiperactivitatea, tulburarea de deficit de atenție, demența senilă, schizofrenia și chiar autismul. De aceea, ayahuasca a devenit un instrument excelent pentru a scăpa de orice manifestări ale dependenței: de la alcoolism la dependența de jocuri de noroc. Tratează pofta de violență domestică, dependența de un abuzator și alte manifestări ale comportamentului disfuncțional. Ayahuasca face față și depresiei, chiar și cu formele sale severe.

Desigur, poți conta pe un rezultat pozitiv doar dacă bei ayahuasca în mediul potrivit și sub supravegherea unui mentor cu experiență. Altfel, riști să obții efectul opus. Din cauza unei băuturi de proastă calitate, a propriei nepregătiri sau dintr-un alt motiv.

Calea către creșterea personală

Ayahuasca este cea mai scurtă cale către trezirea spirituală, adevărata autocunoaștere, stabilirea de relații cu alți oameni și găsirea armoniei cu lumea exterioară. Cu toate acestea, această băutură nu este o cale pe termen scurt. Aceasta este doar partea cea mai intensă a unei lungi călătorii - o nouă viață. Ceremonia te pregătește pentru auto-îmbunătățire constantă prin reflecție constantă și, desigur, acțiune.
UACHUM SAU
SAN PEDRO
Ceremonia Uachuma este una dintre modalitățile de a te cunoaște pe sine prin sinceritate, dragoste necondiționată pentru sine, prin acceptarea și înțelegerea de sine și a lumii pe care o creează o persoană.
Acest lucru este dovedit de exemplele multor oameni puternici și doar oameni celebri. În special, cântăreața Sting, actrița Lindsay Lohan, sportivul și comentatorul David Icke, precum și omul de afaceri, scriitorul și showmanul Tim Ferris au vorbit pozitiv despre ayahuasca. Tratamentul dependențelor, lupta împotriva furiei interne, autocunoașterea - au avut scopuri diferite, dar le-au atins.

Atenție la falsuri

Deoarece faima ayahuasca a depășit de mult America, comunitatea adepților săi din întreaga lume este foarte diversă. Mulți în căutarea iluminării merg în patria „târâtorului spiritelor” și participă la ceremonii desfășurate de șamani adevărați în condiții autentice. Acești oameni înțeleg că ayahuasca nu este doar un decoct, ci și ritualuri care îl însoțesc.

Dar există și cei care distorsionează riturile antice. Cineva din neatenție - din cauza lipsei de conștientizare și cineva intenționat - în căutarea banilor ușori. Oricum ar fi, au apărut multe mișcări noi ale așa-numitului neo-ayahuasquero. Aceștia sunt indieni din America de Sud, care se prezintă ca șamani și rezidenți ai altor țări, poziționându-se ca guru ai unui nou format. Un lucru îi unește: împrumutând atribute exterioare, le lipsește esența ceremoniei.

Un adevărat maestru nu tinde spre bogăție. Ținerea de ceremonii de dragul unor obiective secrete personale și abuzul de poziție înaltă este, de asemenea, considerată inacceptabilă de adevărații șamani. Un adevărat vindecător își vede misiunea ca a ajuta oamenii în căutarea adevăratei căi. Daca observi contrariul, inseamna ca ai in fata un escroc, insetat exclusiv de profit.

Deoarece ayahuasca a fost și rămâne o comoară populară abstractă, desigur, șamanii nu aveau niciun drept intelectual asupra ei. Oamenii de afaceri vicleni nu au reușit să profite de acest lucru, obținând rețete de la un maestru credul și depunând brevete pentru această băutură vindecătoare. La început, a fost imposibil să se facă pretenții împotriva lor și cu atât mai mult să se obțină despăgubiri pentru păstrătorii tradițiilor antice.

Nici în această chestiune nu au existat precedente judiciare de înalt nivel. Așa că, în 1986, un american a primit un brevet care i-a oferit dreptul de a deține cunoștințele despre „liana spirtoase”. Din fericire, organizațiile publice care protejează drepturile indigenilor din Amazon, au făcut apel împotriva acestei decizii în instanță. Cu privirea asupra tradițiilor vechi ale indienilor asociate cu ayahuasca, slujitorii Themis au anulat eliberarea acestui brevet.

Totuși, acesta nu a fost sfârșitul poveștii. Împotriva acestei hotărâri a contestat „titularul” brevetului în instanța de judecată următoare și i-a redat dreptul. Și totuși, în 2003, brevetul a expirat, iar încercările de a-l reînnoi nu au mai avut succes. La urma urmei, legea SUA s-a schimbat, iar acum cererile pentru astfel de brevete sunt luate în considerare și de aceleași personalități publice care protejează drepturile popoarelor indigene. De atunci, șamanii au educat activ despre moștenirea strămoșilor lor. Ei înțeleg că avantajul moral este de partea lor și cu cât oamenii știu mai multe despre tradițiile lor străvechi, cu atât este mai puțin probabil ca următorul escroc să găsească lacune în lege și să le însuşească pe ale altcuiva.
Dimethyltriptamina a devenit o piedică majoră pentru legalizarea ayahuasca în multe țări. La urma urmei, DMT este Lista I a Convenției privind substanțele psihotrope, care le permite să fie folosite în scopuri științifice, dar limitează utilizarea lor medicală.

Dar în comentariile la aceeași convenție se pare că acest document nu reglementează cultivarea plantelor care conțin DMT. Acest lucru a dat naștere la dispute active cu privire la statutul juridic al ayahuasca. Și când, în 2010 și vânzarea de ayahuasca.

Faptul că comitetul internațional relevant s-a spălat pe mâini, iar guvernele au început să meargă prea departe, nu i-a convins multă. Cei mai revoltați au fost cei pentru care ayahuasca devenise parte integrantă a ritualurilor religioase. Acești oameni au susținut imediat o încălcare a dreptului lor la libertatea religioasă.

Statut juridic în diferite țări

Inutil să spun că din cauza DMT, ayahuasca este interzisă în marea majoritate a țărilor?
REALIZAREA
INTEGRĂRI
O experiență de ceremonie Ayahuasca fără integrare nu are sens. Prin urmare, integrarea va fi realizată pentru dvs. personal de cel mai experimentat mentor - Victor Alexeev
PROBLEME DE
LEGALITATE

Statutul juridic al ayahuasca în diferite țări

Și totuși există excepții îmbucurătoare în care autoritățile nu atacă atât de dur libertățile cetățenilor. Desigur, nu vom lua în considerare situația în toate cele aproape 200 de state. Să trecem prin cuvintele cheie:

Interdicție completă. În Rusia, Ucraina și Belarus, ayahuasca este considerată o substanță narcotică. Situația este similară în majoritatea țărilor UE, cu excepția câtorva, despre care vom discuta mai jos.

Statut juridic. În Costa Rica, Ecuador, Peru și Brazilia, această băutură este recunoscută ca o comoară națională și o parte integrantă a vieții spirituale a cetățenilor. În Spania și Italia, pur și simplu nu există legi împotriva ayahuasca. În Țările de Jos, îl puteți cumpăra în magazine speciale, iar retreat au loc destul de oficial.

Statut mixt. Utilizarea religioasă este permisă în SUA și Canada. În plus, în State, plantele în sine nu sunt interzise, ​​spre deosebire de decoct. În Chile și Australia, statutul legal al băuturii nu este definit, ceea ce nu permite clasificarea acesteia ca substanță narcotică. În Portugalia, este posibil să depozitați și să consumați ayahuasca, dar nu să o produceți, să o transportați și să o vindeți. În România, utilizarea în scopuri medicale și științifice este permisă.
ÎNTREBĂRI
FAQ

Am adunat pentru tine cele mai frecvente întrebări de la participanții la Life Retreat.

I CURE DEATH ÎN JAMAICA

CU VICTOR ALEXEEV

Cea mai de neuitat călătorie din viața ta în adâncurile subconștientului tău

© Toate drepturile rezervate. 2023. VictorAlexeev.com
*Câștigurile și declarațiile privind veniturile făcute de Victor Alexeev și victoralexeev.com și agenții de publicitate/sponsorii acestora "American Academy of Hypnosis" sunt declarații aspiraționale doar ale potențialului dvs. de câștig. Aceste rezultate nu sunt tipice și rezultatele vor varia. Oamenii care nu muncesc din greu si renunta cu ușurință, obțin ZERO rezultate.Rezultatele de pe această pagină sunt rezultatele NOASTRE și din ani de testare.Nu putem garanta în nici un fel că veți obține rezultate similare.

Acest site nu face parte din site-ul Facebook sau din Facebook Inc. În plus, acest site NU este aprobat de Facebook în niciun fel. FACEBOOK este o marcă comercială a FACEBOOK, Inc.